logo logo

The next-generation blog, news, and magazine theme for you to start sharing your stories today!

The Blogzine

Save on Premium Membership

Get the insights report trusted by experts around the globe. Become a Member Today!

View pricing plans

New York, USA (HQ)

750 Sing Sing Rd, Horseheads, NY, 14845

Call: 469-537-2410 (Toll-free)

[email protected]

Meest recente berichten

Nieuwste berichten van Aquania

Hoe moet je aquariumplanten stekken?

Zodra u kiest om echte aquariumplanten te houden zult u merken dat sommige soorten snel het aquarium uit groeien. Dan is het hoogst tijd om te beginnen met uw planten te stekken. U kunt ze dan herplanten of ruilen maar ook verkopen aan webshops, dierenwinkels of online. 

Waarom verliest een aquariumplant bladeren?

Soms willen aquariumplanten nou eenmaal niet succesvol lukken. Dan heeft u ze net staan en verliezen ze na 1 a 2 weken alle bladeren. Of het gaat een tijdje goed en dan opeens verliest de plant 1 blad en voordat u het weet is de gehele plant verdwenen.

Het CO2 gehalte verhogen zonder een CO2 Systeem?

Het toevoegen van CO2 is niet altijd nodig! Er zijn ook andere truukjes die u kunt toepassen zonder een peperduur CO2 systeem aan te schaffen. Vandaar deze 4 tips om meer CO2 in uw aquarium te krijgen en om de Co2 behoefte bij uw aquariumplanten verminderen zonder het gebruik van een luxe CO2 systeem. 

Het makkelijkste CO2 systeem wat nu beschikbaar is!

Zodra u wilt beginnen aan CO2 moet u kiezen tussen veel verschillende CO2 systemen, dit probleem merkte ik ook toen wij zelf CO2 gingen toevoegen. Ik zocht verschillende leveranciers af maar bij allemaal kwam ik uit op een peperduur systeem van 100 euro en aangezien ik ook onhandig ben zocht ik een hufterproef CO2 systeem...

Groeien vissen naar de grootte van het aquarium?

Dit is een van de meest voorkomende misinformatie die zich in de aquariumwereld verspreid. Vissen groeien namelijk niet naar de grootte van het aquarium. Bij sommige dierenwinkels wordt helaas nog steeds dit fabeltje verspreid terwijl dit echt niet zo is!

Het geluid dempen bij een luchtpomp

Luchtpompen zijn krachtige motoren die een membraan op en neer bewegen om druk te creëren en lucht te pompen. Helaas maakt dit een laag brommend geluid en naarmate het membraan iets uitdroogt zal de pomp alleen maar meer geluid maken.

10 tips tegen alg, die echt werken!

Alg in het aquarium is als onkruid in de moestuin. Hoewel ze niet per se slecht zijn voor het aquarium, hinderen ze wel het zicht op uw aquarium. Moet je voorstellen als je elke week 79 aquaria moet afgaan met een spons. Gelukkig zijn er relatief makkelijk te nemen maatregelen die de algvorming verminderen. In deze blog vindt u tien tips tegen algen.

Hoeveel planten kunnen er in een aquarium?

Wanneer u met uw aquarium begint is het lastig te kiezen hoeveel planten u in het aquarium kunt neerzetten. Voor een goede balans in het aquarium geldt: niet te veel planten, maar ook niet te weinig. Hoeveel dan precies? Dat hangt af van het gehele aquarium.

Weinig verlichting? Gebruik deze planten!

Aquariumplanten kunnen uw aquarium laten stralen of het er uit laten zien als een slagveld. Gelukkig hoeven planten helemaal niet zo moeilijk te houden zijn. Met minder verlichting gaat de plant trager groeien en doen ze het over het algemeen beter… althans dan moet u wel de juiste aquariumplanten hebben…

Aan het eind van dit artikel weet u precies welke planten hiervoor geschikt zijn.

Alles wat u moet weten over mos in het aquarium

Mos komt overal in de natuur voor: in het bos, op boomschors, en natuurlijk ook in zoet water! Het houden van deze mossen kent veel voordelen. Het is goed voor de waterkwaliteit, en is vaak een prachtige finishing touch in een aquascape. Daarom in deze blog: alels wat u moet weten over mos in uw aquarium.

Hoe vaak kunt u het beste uw aquariumwater verversen?

Elk aquarium heeft zo nu en dan schoon, vers water nodig. Sommigen doen dit elke dag of week, terwijl anderen het wel eens vergeten en het een keer per twee weken, of zelfs een keer per maand doen. Wat is nu het beste om te doen?

Wat zijn submers en emers planten?

“Vers uit de kwekerij.” Dat klinkt goed, net zoals je in de winkel altijd bij het brood ziet staan. Hoewel brood maar een vorm heeft (naast uitgedroogd natuurlijk), kunnen aquariumplanten twee vormen hebben.

Dit zijn de submers en emerged vorm. Aquariumplanten worden namelijk emers (bovenwater) gekweekt, waarna ze in ons aquarium hun submers (onderwater) vorm aannemen.

De submers heeft namelijk dunnere bladeren en wortels, en dat is exact wat wij in ons aquarium willen hebben!

Eendenkroos verwijderen uit een aquarium, haal alles weg!

U houdt ervan, of u heeft er een hekel aan. Als u dit leest, is het waarschijnlijk het tweede, en wilt u er graag vanaf. Eendenkroos begint vaak met een blaadje, dat als een ongewilde toerist meekomt op uw net gekochte aquariumplant, waarna het zich super snel verspreid.

Voordat u het doorheeft, wordt het licht in uw aquarium geremd door deze drijvende planten.

Hoewel dat natuurlijk verschrikkelijk klinkt, heeft eendenkroos zeker ook wel voordelen. Lees daarom snel verder, en vindt uit wat de voordelen zijn, en hoe u er makkelijk vanaf komt.

Moederplanten. De krachtigste aquariumplanten die er zijn.

Aquariumplanten in steenwol potjes zijn u vast wel bekend. Maar kent u ook de moederplant, ook wel XL aquariumplanten genoemd. Ze worden vaak gebruikt bij grotere aquaria, hoewel ze ook hartstikke mooi en geschikt zijn voor in kleine aquaria!

15 mooie, makkelijke te houden planten voor in uw aquarium

Een aquarium beginnen is al lastig genoeg, en de planten erin maken het niet veel makkelijker. Voor een goede start wilt u daarom niet beginnen met planten die lastig te onderhouden zijn.

Daar ben ik namelijk zelf ook tegenaan gelopen bij het kweken van aquariumplanten.

Daarom vindt u in dit artikel 15 plantensoorten die makkelijk te houden zijn, en toch een mooie aanvulling zijn. Ze zullen gegarandeerd goed meedraaien, zelfs in een low-tech aquarium!

Een aquarium zonder planten, is dat mogelijk?

Korte antwoord: nee. Lang antwoord: het gebeurt, en kan ook wel, maar vereist goede maatregelen. Toch adviseren wij altijd, mits het mogelijk is, om planten in het aquarium te zetten. Vooral bij grote vissen of kweekopstellingen zie je niet altijd planten terug in de bak.

Trouwens, ook bij ons heeft niet elk aquarium planten erin staan. Maar hoe realiseer je nu een aquarium zonder planten? Wij leggen het uit in deze blog.

Zo kom je snel, makkelijk & goedkoop van algen af

Oude pasjes weggooien? Welnee! Ze vormen namelijk het perfecte wapen tegen algen! Uw oude pas kunt u namelijk gebruiken als algenschraper en werkt tegen verschillende soorten algen die in het aquarium voorkomen.

Wat is dat bruine materiaal tussen de plantenwortels?

In huizen als isolatiemateriaal en in planten als kweekmateriaal. We hebben het natuurlijk over steenwol: een materiaal dat door veel verschillende kwekers gebruikt wordt. Wijzelf maken geen gebruik van steenwol maar een heel ander bekend materiaal. U leest het in dit artikel.