Cookie instellingen

Wij maken gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Je kan ze allemaal accepteren, of zelf instellen welke wel en niet geplaatst mogen worden.

logo logo

Ontvang de leukste aanbiedingen en interessantste nieuwtjes direct via WhatsApp!

Niet verplicht. Vul dan wel een mailadres in.
Ik wil de nieuwsbrief ontvangen via

Speciaal voor jou!

De hoogste kwaliteit planten voor een leuke prijs. Je vindt het in onze webshop.

Naar de webshop
Unieke Tips

Knolplanten beplanten, kent u deze tip al?

Yes! U heeft net uw eerste rode tijgerlotus of andere kleinere knolplant aangeschaft. Nu kunt u hem dan eindelijk gaan planten.Alles lijkt goed te gaan… maar dan gooit uw Clown Botia van 15 centimeter de knol door de bak heen… zo gaat hij natuurlijk nooit goed wortelen en prachtige lelies vormen!Wij hebben daar een handige oplossing voor bedacht.

avatar
Indy de Jong

Oprichter Aquania


20 augustus 2021


Tip: stop de knol licht in het grind of tussen wat hout!

Grotere knolplanten zoals de Nymphaea Stellata zijn gemakkelijk op hun plek te houden met verzwaring van bijvoorbeeld aquariumsteen. Dit gaat bij kleinere knollen echter niet altijd goed, waardoor ze afgekneld zitten. Dat is voor geen enkele knolplant goed, en zorgt er vaak voor dat de knol sterft.

Let ook op decoratie en andere planten: de knol kan daardoor snel te weinig lichtkrijgen en niet goed aanslaan, waardoor de knol dood lijkt.


Hoe plant u de knolplanten dan wel?

Dit is vrij simpel, u moet rekening houden met een aantal factoren.Zo moet de plant:

  • Genoeg stroming langs de knol hebben voor zuurstof;
  • Licht kunnen opvangen bij de eerste knop bladderen;
  • Geen stress krijgen, bijvoorbeeld doordat de knol telkens verplaatst wordt;
  • En het belangrijkst: rust.

Knolplanten komen pas uit als alle omstandigheden juist zijn. Voordat dat het geval is, leven knolplanten van hun reserves.


Hoe geeft u uw knol genoeg rust?

Om de knol rust te geven, kunt u de knol in een keramische ring plaatsen zoals de ring die bij 5 cm pot planten geleverd wordt. Deze heeft u vast nog wel ergens liggen in uw kast. Hier passen de kleinere tijgerlotussen gemakkelijk in. Anders even vast klemmen met wat zachte filter watten. 

Nu uw lotusplant in een keramische ring zit, plaats u deze op het grind, in het licht en met voldoende stroming. Nu rest alleen nog uw geduld, en uw Nymphaea zal het vanzelf goed gaan doen.

Meer informatie over lotusplanten? U vindt hier alle informatie over aquarium knol lotussen.


avatar

Indy de Jong

Oprichter Aquania

Indy de Jong is eigenaar en oprichter van Aquania en schrijft de artikelen voor Aquania blog. Hij is Aquania gestart om klanten eindelijk te kunnen voorzien van hoge kwaliteit planten en nauwkeurige informatie over het houden en verzorgen van vissen en planten in het aquarium.


Reactie plaatsen

Deel dit artikel

Advertentie